algemene voorwaarden ind therapie

Algemene voorwaarden individuele therapie 2023


  

Paragraaf 1 ALGEMEEN

  1. Inzake uw dossier is de WGBO (Wet op Geneeskundige Behandelovereenkomst) van toepassing.
  2. De praktijk zal zich houden aan de richtlijnen van de wet BIG en de beroepscode voor Psychotherapeuten.
  3. Bij de intake uitnodiging heeft u een informatiebrief ontvangen t.a.v. belangrijke zaken omtrent de behandeling.
  4. De behandelaar BIG heeft een geheimhoudingsplicht tegenover derden. Hij/zij kan dus alleen met uw schriftelijke toestemming gegevens over u verstrekken aan bijvoorbeeld een verzekeringsmaatschappij, keuringsarts af Arbodienst. De behandelaar mag alleen in noodsituaties zijn geheimhoudingsplicht doorbreken, bijvoorbeeld als mensen in gevaar zouden komen. De behandelaar heeft geen toestemming van u nodig wanneer hij/zij over uw behandeling overleg wil plegen met collega’s. Deze collega’s hebben overigens ook een geheimhoudingsplicht.
  5. De praktijk zal aan derde partijen geen gezondheidsverklaring over u afgeven. De praktijk schaart zich achter de standpunten van de LVVP. U kunt op de website een brief lezen omtrent dit standpunt (bij formulieren). Dit kunt u evt afgeven aan instanties die dit van u verlangen.
  6. Om u goed van dienst te kunnen zijn, maakt de praktijk een elektronisch dossier aan. De leverancier van het dossier is Zilos/ Epos en de samenwerking voldoet aan alle regels omtrent AVG.
  7. De behandelafspraak is een richtlijn. Er kunnen geen rechten aan ontleend worden. Beëindiging van de behandeling kan in onderling overleg of als een van beiden de behandeling wenst te staken om gegronde redenen. De praktijk streeft ernaar om binnen 20 sessies voldoende behandeling te hebben gegeven om uw leven voort te zetten zonder psychotherapie.
  8. De afspraak zoals in de agenda staat zal worden gedeclareerd, tenzij er meer dan 15 minuten wordt afgeweken van de geplande tijd.
  9. Te laat afgezegde afspraken kunnen niet gedeclareerd worden aan de verzekeraar. Om deze reden behoudt de praktijk het recht om u een vergoeding van 50 Euro te vragen voor het te laat afzeggen van een afspraak. De richtlijn is: minimaal vóór 24:00 uur de dag voor de afspraak af zeggen. Alles wat vanaf 00:01 uur dezelfde dag van de afspraak wordt afgezegd beschouwd de praktijk als een te laat afgezegde afspraak.
  10. De intake zal ook worden gedeclareerd en worden gefactureerd aan u of uw verzekeraar. Het valt binnen de het basispakket en wordt verrekend met uw eigen risico.

 

Paragraaf 2 VERZEKERDE ZORG:

  1. Voor een intake waarbij er een vermoeden is van een diagnose die door uw verzekeraar wordt vergoed, kan een aanmelding alleen plaatsvinden als u in het bezit bent van een huisartsverwijzing. De huisarts kan ook rechtstreeks aan ons verwijzen. Uw behandeling valt dan onder de Zorgverzekeringswet.
  2. In geval van ROM bij verzekerde zorg (Routine Outcome Measurements) wordt u verzocht om op een aantal momenten tijdens de behandeling vragenlijsten in te vullen om de veranderingen van uw klachten in beeld te brengen. De uitkomsten van die vragenlijsten worden met u besproken.
  3. Declaratie:
  4. gecontracteerde verzekeraars: als wij een contract hebben afgesloten met uw verzekeraar ontvangt u geen declaratie, maar betaalt uw verzekeraar rechtstreeks aan ons.
  5. ongecontracteerde verzekeraars: als wij geen contractafspraken hebben gemaakt krijgt u van ons zelf een rekening die u kan indienen bij uw verzekeraar. Vanaf 2023 hebben wij geen contractafspraken gemaakt met de volgende contractpartijen met hun labels:  VGZ (VGZ, Univé, ZEKUR, IZZ, IZA, ZORGZAAM, UMC, MVJP). Hoeveel u terug krijgt is afhankelijk van uw polis. Wij rekenen 75% van het dan geldende NzA tarief voor verzekerde zorg. U betaalt mogelijk een klein deel dus zelf (ongeveer 10 tot 15 euro per consult). Wij raden u aan om hierover zelf uw verzekeraar te raadplegen.
  6. Bij een privacyverklaring wordt op de factuur geen informatie gegeven die kan leiden tot een diagnosecategorie.

 

Paragraaf 3 ONVERZEKERDE ZORG:

  1. Als u voor een diagnose wordt behandeld waarvoor u bij uw verzekeraar niet verzekerd bent, geldt het standaard tarief van de NzA voor niet-basis pakket zorg. U kunt deze niet terugvorderen bij uw verzekeraar. Er is dan geen huisartsverwijzing nodig. Uw behandeling valt dan niet onder de Zorgverzekeringswet.

 

Paragraaf 4 BETALING:

  1. Betaling van zelf ontvangen declaraties geschiedt middels het overmaken van het factuurbedrag binnen twee weken na dagtekening van de factuur aan Psychologisch Advies & Therapie Van den Berg, IBAN: NL85ABNA0511661614. Mocht u na twee herinneringen de factuur binnen 4 maanden niet hebben betaald, schakelt de praktijk een deurwaarder in. De kosten van dit bureau worden doorberekend aan de debiteur.

 

Voor akkoord:

Cliënt:

Datum:




Share by: